24 mei 2023

Feestelijk slotconcert van het Leerorkest

Schaapskooi, link
HEERDE- Afgelopen maandag gaven kinderen van de Leerorkesten uit Heerde een groots slotconcert in De Heerd. Voor een volle theaterzaal presenteerden de deelnemende leerlingen uit de groepen 5 en 7 van de basisscholen het Talent, Het Kristal en Wereldwijs uit Heerde hun muzikale ontwikkeling aan familie, vrienden en andere genodigden.

Wekenlang is er intensief geoefend door de groepen waarvan de meesten tot dan toe geen enkele muzikale ervaring hadden. Ruim honderd leerlingen gingen vanaf begin februari met hun muziekinstrumenten en drie ervaren muziekdocenten op een muzikaal avontuur. Dit vormde de basis van een spetterend concert. De muziekverenigingen Soli Deo Gloria en Wilhelmina werkten mee aan dit project. Ze vormden gezamenlijk het begeleidingsorkest tijdens het slotconcert én leverden samen het instrumentarium waarop de leerlingen speelden. De gedreven en inspirerende muziekdocenten Marinka Kluiver, Guido Cornet en Marcel van der Wulp hebben de weken voorafgaand aan het concert op zeer enthousiaste en inspirerende wijze lesgegeven in de Heerd. Het Leerorkest is een project dat ontstaan is vanuit het Muziekakkoord ‘Méér Muziek in de Klas Lokaal Noord-Veluwe’.

Het leerorkest Heerde werd georganiseerd door de werkgroep ‘Meer Muziek in de Klas / Leerorkest Heerde’ onder leiding van cultuurcoach Heerde en projectleider Claire Beukema van Cultuurplein. Verschillende fondsen hebben dit project mogelijk gemaakt, te weten het Ondernemersfonds Gemeente Heerde, Het Prins Bernard Cultuurfonds én de H. Matenstichting. Scholen die na het lezen van dit bericht enthousiast zijn en meer willen weten over het Leerorkest kunnen een mail sturen naar c.beukema@cultuurpleinnoordveluwe.nl. Zie ook www.meermuziekindeklaslokaalnoordveluwe.nl.

Bekijk al ons nieuws