Mijn naam is Simone Schoonhoven

en samen met mijn man en zoontje woon ik in Wezep. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te wandelen en te lezen.

In 2002 ben ik afgestudeerd aan de PABO. De eerste 2 jaar heb ik veel invalwerk in Zwolle, bij stichting Vivente, gedaan. Het was moeilijk om een vaste baan te krijgen.
In 2004 viel ik in op de Wilhelminaschool en ben daarna niet meer weggegaan. Ik heb voor verschillende middenbouw groepen gestaan en dit jaar sta ik voor groep 6.

Waarom werken in het onderwijs? Van jongs af aan wist ik al dat ik "iets" met kinderen wilde gaan doen. Tijdens een stage in het speciaal onderwijs kwam ik erachter dat ik lesgeven erg leuk vond. Het overdragen van kennis aan kinderen is iets heel moois. Kinderen zijn open en willen leren. Ik vind het een uitdaging om een goede balans te vinden tussen het leren en een goede sfeer in de klas. Je ontwikkelt je het best als je goed in je vel zit en je veilig voelt in een groep. En het is waar: " Elke dag is anders!"
.