Ik ben Karin Jolink-Overdijkink,

geboren in Zutphen, in 1977 getrouwd met Henk en sinds 1979 wonend in Vaassen; we hebben 3 zoons, die inmiddels het ouderlijk nest hebben verlaten en momenteel genieten we van een kleindochter en kleinzoon.

In 1975 afgestudeerd aan de "kleuterkweek" in Arnhem, begon ik mijn eerste baan enthousiast met 40 jonge kleuters in Vorden! Van 1982-1991 thuis geprobeerd mijn eigen kinderen pedagogisch op te voeden, waarna het toch wel weer begon te kriebelen en vervolgens 5 jaar invalwerk in 't Harde, Vaassen, Heerde en Apeldoorn gedaan met veel plezier maar toen er op de Margrietschool in 1997 een vaste baan vrij kwam, was het fijn om weer een eigen klas te hebben om alle energie in te steken.

Nog steeds boeien de kleuters door hun onbevangenheid, enthousiasme, puurheid en afhankelijkheid mij het meest! Fijn is het als je ziet dat de kinderen blij naar school komen en vol vertrouwen de klas binnen stappen!

Regelmatig volgen we als team of als onderbouw collega's een cursus waardoor je weer goed "opgefrist " en "geprikkeld" wordt om de nieuwe onderwijsbehoeften door te spelen naar de kinderen.
Buiten de schooluren doe ik aan sport: nordic-walking, fitness en spinning en mijn "vrije" donderdag besteed ik sinds 2005 als gastvrouw/vrijwilligster in een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten in Apeldoorn .Verder contacten onderhouden met vriendinnen, reizen naar vooral warme landen ,lezen en kinderkleren naaien slokken veel tijd op maar brengen ook veel energie mee.