Het zit in de familie ...

Mijn opa en vader waren al werkzaam bij het onderwijs, dus ik ben er mee opgegroeid ...

Op de middelbare school wist ik al dat ik juf wilde worden en daar heb ik dan ook nooit spijt van gehad!

In Zwolle heb ik de opleiding aan de KLOS afgerond. Toen ben ik gestart in Oene en daar is de basis gelegd. Hier heb ik  12 jaar gewerkt in groep 1, 2, 4, 5. Door de komst van mijn kinderen ben ik er 8 jaar tussenuit geweest. Sinds 1999 ben ik alweer met veel plezier werkzaam in Heerde.

Jarenlang heb ik kleuters gehad en de laatste jaren groep 3 en 4. Ik vind het heel erg belangrijk om kinderen een veilige basis te bieden, waarbij ieder kind zich veilig en prettig voelt. Alleen vanuit een veilige basis kan een kind zich naar eigen vermogen verder ontwikkelen en het beste uit zichzelf halen.

Tevens vind ik het heel belangrijk om goed contact met ouders en collega's te hebben. Op deze manier sta je met elkaar rondom het kind en daarnaast kun je wat voor elkaar betekenen!

Momenteel geef ik geef ik les in groep 3. Het is vooral interessant om de kinderen te begeleiden in het lees- en rekenproces. Natuurlijk hebben we leuke lessen op het digibord en worden er andere nieuwe dingen geleerd.

Het is verbazingwekkend om te zien hoe snel kinderen dit zich eigen maken! Zelf heb ik 2 kinderen, een dochter en een zoon, die allebei volwassen zijn.

In mijn vrije tijd lees ik graag en kan ik van een mooie film genieten. Daarnaast houd ik van reizen en de zomer  en geniet ik van familie , vriendschappen en van de kleine dingen in het leven.

Anja van Bochove