Leren door te ontdekken

Mijn naam is Annelies Proper. Ik woon en werk in het mooie dorp Heerde. Sinds de zomer van 2017 woon ik hier met veel plezier samen met Reinout. In mijn vrije tijd hou ik vooral van veel gezelligheid! Het liefste spreek af met vrienden om een avond spelletjes te spelen of gewoon lekker weg te kletsen. Daarnaast ga ik graag tennissen, dansen, koken, bakken, lezen en kan ik ook volop genieten van een avond bank hangen.

In 2015 kwam ik voor mijn afstuderen op Het Talent terecht. Ik ben ontzettend blij dat dit vanaf het eerste moment voor mij een fijne werkplek was waar ik, naast het onderwijzen aan anderen, ook mijzelf kan blijven ontwikkelen. Ik ben erg leergierig en in 2018 heb ik na hard werken mijn Master Educational Needs mogen ondertekenen.

Onderwijzen is voor mij een grote passie die ik in mijn werk prachtig kan combineren met mijn liefde voor kinderen. Naar mijn mening is een veilig leerklimaat de belangrijkste basis voor de leerlingen in mijn klas. Deze veiligheid vind ik voor de kinderen in mijn groep een voorwaarde om hen zo goed mogelijk tot bloei te laten komen in het leren en in hun talenten. In mijn eigen leven is het denken in mogelijkheden en oplossingen één van mijn belangrijkste speerpunten. Zelf merk ik dat dit veel dingen stukken leuker en makkelijker maakt. Dit is dan ook één van de belangrijkste dingen die ik de leerlingen in mijn groep mee wil geven. Daarnaast is leren door te ontdekken en te doen iets wat de kinderen in mijn klas regelmatig zullen ervaren. Daarbij zijn de coöperatieve werkvormen en IPC een prachtig kader om op deze manier te leren. Bovenal is mijn christelijk geloof de drijfveer achter mijn handelen binnen en buiten de school. Ik ben ontzettend blij dat mijn visie zo aansluit bij de visie van Het Talent; dit maakt het een fijne werkplek!

Annelies Proper