Jeanet van den Berg

Op een gegeven  moment in het eindexamenjaar van de middelbare school, moest ik een beslissing nemen:  hoe, wat   verder  ???  Aangezien ik in de buurt van mijn  paard ( en vriendje!!) wilde blijven moest het een studie in Zwolle worden. De keus was niet zo groot. Dus werd het  de PA.  Zo trad ik ongepland  in de voetsporen  van drie grootouders . Misschien was het wel “voorbestemd”.

Het was een van de beste  keuzes  van mijn leven.
Wat is er mooier dan kennis overdragen en vooral kinderen
iets meegeven op geestelijk, emotioneel gebied, voor de rest van hun leven???

Meer dan 25 jaar sta ik nu al met plezier  voor de klas. Na een paar startjaren in Epe moest  ik stoppen, omdat er kinderen kwamen. Ja, zo ging dat in die tijd nog!  Samen met mijn kinderen ging ik 7 jaar later naar de Rank in  Wezep.  Zij als leerlingen, ik als juf!  Ruim 10 jaar werkte ik daar en nu al weer  20 jaar in Heerde aan de Wilhelminaschool ( nu Het Talent!!)  Steeds andere leerlingen ( ouders) die nieuwe dingen van je verwachten, nodig hebben , maar van wie  je ook zeker zoveel terugkrijgt!!!!! Ook de steeds nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs en de  daarbij behorende bijscholing zorgen ervoor dat het steeds boeiend blijft !!!

Aanvankelijk stond ik voor de groepen  3t/m 8, maar na een bijscholingscursus had ik ook enkele jaren met veel plezier kleuters.

De laatste jaren stond ik voor de groepen 4 en 5.  Dit jaar heb  ik op maandag en dinsdag weer  groep ½. Een hele verandering en…. uitdaging ! Af en toe vervang ik  Anja op vrijdagochtend in groep 3.

Naast juf, echtgenote  en  moeder ben ik ook nog  een dag in de week oppas oma,  De ene week bij twee heerlijke  meisjes  (groep 3 en groep 1, net als oma! ). De andere week bij een stoer  jongetje  en   een tweeling  van een jaar. Met hen zing , knutsel en lees ik vrolijk verder.