Henda Eijlander

Mag ik me even voorstellen: Ik ben Henda Eijlander. Ik ben 34 jaar, getrouwd en ik heb twee kinderen Tygo en Jilles.

Ik werk al ruim 10 jaar in het onderwijs met veel toewijding en plezier. Nu op de Wilhelmina- en Margrietschool, voorheen de Margrietschool. Als leerkracht heb ik veelal in de bovenbouw gewerkt en daar ligt ook echt mijn passie.
Ik vind het heerlijk om met mijn lessen aan te sluiten bij de ontwikkelingen en vorderingen van de kinderen.

De laatste jaren ben ik echter niet alleen werkzaam als leerkracht, maar richt ik me ook op de coördinatie van de bovenbouw en maak ik deel uit van het Management Team. Vorig jaar heb ik de opleiding “Middenmanagement in het Primair Onderwijs” afgerond, een opleiding waarbij ik het geleerde gelijk in de praktijk kan brengen. Ik vind het namelijk fantastisch om mee te denken over beleid, doorgaande lijnen te bewaken en me te verdiepen in nieuwe methodes. Het onderwijs is in beweging en ik vind het een uitdaging om me in te zetten voor kwaliteitsverbetering op onze school! Naast de speerpunten rekenonderwijs, taal- en leesonderwijs en het omgaan met gedragsproblemen vind ik het belangrijk om Begrijpend Lezen goed op de kaart te zetten. Dit is iets waar ik me dit jaar o.a. op zal richten. We hebben hiervoor een nieuwe methode aangeschaft en we hebben masterclasses gevolgd met het team. Ook zal ik als bouwcoördinator klassenconsultaties afleggen om te kijken naar de gang van zaken rondom bijv. de lessen begrijpend lezen.
Ook de nieuwe ontwikkelingen rondom de fusie en de Brede School Heerde West volg ik op de voet. Ik kijk dan ook enorm naar onze nieuwe school uit: Een school waar kinderen, leerkrachten en ouders zich thuis gaan voelen!