26 oktober 2020

Afsluiting thema Ridders

Thema ridders- 15 oktober 2020


De afgelopen weken hebben de kinderen uit de groepen 1 en 2 gewerkt over het thema ridders. Dit thema was verwant aan het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar, namelijk “EN TOEN?”. Een thema waarbij de kinderen veel leerde over ridders, kastelen en jonkvrouwen. Aan het einde van het thema mochten alle kinderen iets opvoeren voor de andere kleuters.. super spannend natuurlijk!

Groep 1a zong samen met juf Ria een liedje over ridders, jonkvrouwen en een draakje op de melodie van slaap kindje slaap. Groep 1b zong een lied over ridder Jan Fideel, begeleid door juf Willy. De kinderen van groep 1 waren prachtig verkleed en zongen de sterren van de hemel!

De groepen 2 mochten ook optreden en vonden dit erg leuk om te doen. Samen met juf Antine zong groep 2a een lied over ridder Martijn en ridder Koen. Juf Annelies las het verhaal van ridder Florian voor, waarbij de kinderen van groep 2b het verhaal uitbeeldde. Daarna zongen zij ook nog het lied van ridder Florian, op hun eigen gemaakte paard!

Al met al was het een spetterende afsluiting van het thema. Benieuwd naar alle foto’s? Bekijk deze bij het tabblad foto’s.

Bekijk al ons nieuws