Je hoeft niets bijzonders te zeggen of te doen om bijzonder te zijn

Wat klinkt dat tegenstrijdig wanneer je bedenkt dat kinderen op school van alles leren en lijken te moeten! Toch is dit de belangrijkste boodschap die ik de kinderen, dwars door alles heen, hoop mee te geven. Je bent al bijzonder! Geeft dat niet de rust en de ruimte om je verder te ontwikkelen?!

Enkele jaren geleden heb ik de Pabo in Ede gevolgd, ondertussen ontzettend genoten van het ‘op-kamers-zijn’. Tijdens mijn studie kreeg ik de kans om voor enkele maanden te leven en te werken in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Een geweldige ervaring die me heeft geleerd om te roeien met de riemen die je hebt, ook in het onderwijs. Juist in het buitenland besefte ik hoe goed we zorg op maat aan kinderen in Nederland kunnen geven. We zijn geschoolde leerkrachten en hebben de beschikbaarheid over geweldige methodes en materialen.
Na de Pabo ben ik niet gelijk voor de klas gegaan. Ik kon een jaar lang theaterspelen bij de organisatie Youth for Christ. Een prachtervaring! In mijn vrije tijd houd ik me graag nog met theater bezig d.m.v. theaterkampen / workshops geven.

Nu werk ik voor mijn vierde jaar op de Margrietschool. Ik ben begonnen met een afwisselende baan, elke dag voor een andere groep. Een hele goede ervaring om mij zo schoolbreed te oriënteren. Dit jaar sta ik voor groep 4, een enthousiaste en vrolijke groep. Ondertussen volg ik de cursus ‘afstemming’, om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan wat elk kind in de klas nodig heeft aan onderwijs.
Ook ben ik Cultuurcoördinator op school; ik mag meedenken en beslissen over culturele activiteiten. Dit jaar staat in het teken van ‘Audio-Visueel’. Grote kans dat uw kind een leuke workshop krijgt op school en een vrolijke voorstelling gaat bezichtigen! Heerlijk om ze al spelenderwijs te zien leren!

In mijn vrije tijd volleybal ik graag, lees ik fijne boeken, ga ik er heerlijk op uit met vrienden en draai ik graag mee als staflid op een jongerenkamp.

Hartelijke groet,

Juf Marleen